Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Έκτακτη γενική συνέλευση»

Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 19-10-2011

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας καλεί τους εκπαιδευτικούς - μέλη της σε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με πρόταση της ΟΛΜΕ για 3ήμερη απεργία στις 24-25-26 Οκτώβρη.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20/10/2011 στις 7:00 μ.μ. στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ.

«Άμεση επίλυση του προβλήματος στέγης του Γυμνασίου και Λυκείου Θέρμου»

Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 15-10-2011

Από τον καταστρεπτικό σεισμό της 10ης Απριλίου 2007 το Γυμνάσιο και το Λύκειο Θέρμου εξακολουθούν να στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην υγεία μαθητών και διδασκόντων.
Όλα αυτά τα χρόνια ακούσαμε πολλές υποσχέσεις από τους «αρμόδιους» για τη επίλυση του κτηριακού προβλήματος και μάλιστα κάθε φορά διαφορετικές.
Οι τελευταίες υποσχέσεις έγιναν από το Δήμαρχο Θέρμου στις 13 Σεπτέμβρη 2010 στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010 - 2011 όταν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:
«Το παλιό σχολείο, το πέτρινο, έχει χρηματοδοτηθεί με 2.400.000 € και σύντομα, δηλαδή Ιανουάριο – Φεβρουάριο θα δημοπρατηθεί. Αυτό εξωτερικά θα μείνει όπως είναι και εσωτερικά θα διαμορφωθεί για να γίνει ένα σύγχρονο σχολείο και θα είναι αποκλειστικά για το Γυμνάσιο. Το Λύκειο θα στεγασθεί στο καινούργιο οικόπεδο που αγοράσαμε. Η Νομαρχία περιμένει την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο».
Από τις τελευταίες υποσχέσεις του Δημάρχου έχουν περάσει 13 μήνες χωρίς κάποια εξέλιξη. Τα ερωτήματα που προκύπτουν και απαιτούν άμεση απάντηση είναι προφανή:
1. Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη, αν και πέρασαν 8 μήνες από το Φεβρουάριο, η δημοπράτηση του Γυμνασίου Θέρμου, αφού υπήρχε ήδη η χρηματοδότηση των 2.400.000 €.
2. Γιατί δεν έχει προχωρήσει η δημοπράτηση του Λυκείου Θέρμου, αφού το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος για την ανέγερση του Λυκείου Θέρμου (120 μαθητών) από τις 25 Οκτώβρη 2010, δηλαδή ένα χρόνο πριν.
Όλα αυτά τα χρόνια, όπως και φέτος, οι μαθητές με καταλήψεις ή αποχή από τα μαθήματα τους φρόντισαν να υπενθυμίζουν στη πολιτεία αλλά και στη κοινωνία το χρέος της που κάποιοι «αρμόδιοι» έχουν ξεχάσει. Όπως αποδείχθηκε τα παιδιά απευθύνονταν «εις ώτα μη ακουόντων».
Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας απαιτεί από την πολιτεία, με όποια μορφή και αν εμφανίζεται (Δήμος Θέρμου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Υπουργείο Παιδείας), να σταματήσει να εμπαίζει μαθητές, καθηγητές και γονείς και να κάνει επιτέλους το αυτονόητο. Να προσφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής, το συντομότερο δυνατόν, ένα κανονικό Σχολείο που θα στεγάσει με αξιοπρέπεια τα όνειρα και τις φιλοδοξίες 250 και πλέον μαθητών.

«Επισκευή του Γυμνασίου Γαβαλούς»

Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 13-10-2011

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας θεωρεί ότι οι διαδικασίες για την επισκευή του Γυμνασίου Γαβαλούς πρέπει να επιταχυνθούν και το σχολείο να μεταφερθεί σύντομα από τα λυόμενα στο δικό του ανακαινισμένο κτήριο.
Το παλαιό κτήριο υπέστη ζημιές στους σεισμούς του 2007 και η επισκευή του εξαγγέλθηκε άμεσα, όμως η δημοπράτησή του έγινε πριν ένα χρόνο, χωρίς ακόμη να ξεκινήσει η οποιαδήποτε εργασία, φέτος ανέλαβε να περατώσει ο Δήμος Αγρινίου.
Το Γυμνάσιο Γαβαλούς αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση, όχι τόσο επειδή στεγάζεται σε λυόμενα κτήρια (με στενότητα χώρου και πολλά προβλήματα) αλλά επειδή οι 120 μαθητές του αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται προς το παλαιό κτήριο, όπου ακόμη χρησιμοποιούνται οι αίθουσές του (στο ισόγειο), μετακινήσεις οι οποίες γίνονται επικίνδυνες λόγω της διέλευσης των μαθητών από τον παρακείμενο δρόμο, μάλιστα είναι αδύνατο να περιοριστούν διότι στον χώρο που στήθηκαν τα λυόμενα δεν υπάρχουν τουαλέτες.
Η Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος, στο οποίο μια πρόσκαιρη λύση, κατά την διάρκεια των επισκευών, θα μπορούσε να δώσει το Δημαρχιακό κτήριο της Γαβαλούς (είναι ένα οργανωμένο κτήριο με θέρμανση, εξοπλισμό και πολλούς χώρους), όμως αυτό που επείγει είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο παλαιό κτήριο και να ολοκληρωθεί σύντομα.
Η σχολική στέγη αποτελεί βασική ευθύνη της Πολιτείας, γι’ αυτό το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ζητά από τους φορείς της (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Αγρινίου) ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και με σύντομες διαδικασίες να δώσουν τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών και των καθηγητών του Γυμνασίου Γαβαλούς.