Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΕΚΛΟΓΕΣ 2011
ΨΗΦΙΣΑΝ
863
ΨΗΦΙΣΑΝ
796
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ
77
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ
87
ΕΓΚΥΡΑ
786
ΕΓΚΥΡΑ
709
Παρατάξεις
Ψήφοι
Ποσοστό
Έδρες
 
Παρατάξεις
Ψήφοι
Ποσοστό
Έδρες
ΣΥΜΜΑΧΙΑ
313
39,82%
4
 
ΔΑΚΕ
260
36,67%
3
ΔΑΚΕ
258
32,82%
3
 
ΣΥΜΜΑΧΙΑ
198
27,93%
3
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
84
10,69%
1
 
ΠΑΣΚ
100
14,10%
1
ΠΑΣΚ
74
9,41%
1
 
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
92
12,98%
1
ΡΑΣ
57
7,25%
0
 
ΡΑΣ
59
8,32%
1


ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ:
ΠΑΜΠΟΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ          
ΠΙΤΣΑΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ
ΑΔΑΜΗΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΜΠΕΣΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΦΩΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ

ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΣΚ
ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ






















Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Λαϊκή Συνέλευση Φυτειών: ΟΧΙ στην κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας των Φυτειών για την κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων, διοργανώθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου Λαϊκή Συνέλευση με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως».

Στη Συνέλευση συμμετείχαν Γονείς, Μαθητές, Καθηγητές, Φορείς καθώς και απλοί πολίτες της περιοχής.

Βασικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Καραμητσόπουλος και η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Χασακή.
 
Ο κ. Γιώργος Καραμητσόπουλος ανέδειξε την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες της περιοχής. Αναφέρθηκε στη δραστική μείωση των κονδυλίων για την παιδεία, στις μηδαμινές προσλήψεις νέων εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να υπάρχουν περίπου 3000 κενά καθηγητών. Επίσης, υπογράμμισε το γεγονός ότι η Πολιτεία απαξιώνει τα σχολεία της γειτονιάς βάζοντας τους λουκέτο δημιουργώντας έτσι αρνητικές κοινωνικές συνέπειες. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην υπερσυγκέντρωση των μαθητών σε συγκεκριμένα σχολεία και έτσι κάθε τμήμα αριθμεί πάνω από 30 μαθητές, τμήματα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές, τα λεγόμενα σχολικά συγκροτήματα γίγαντες χωρίς ανθρώπινο πρόσωπο και βέβαια χωρίς ποιότητα.

Η κα Αλεξάνδρα Χασακή, επικεντρώθηκε στις δυσάρεστες συνέπειες που θα υπάρξουν τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για την κοινωνία των Φυτειών. Ειδικότερα, οι συνέπειες θα είναι κυρίως παιδαγωγικές και κοινωνικές με ανυπολόγιστες επεκτάσεις σε όλο τον ιστό της κοινωνίας.
 
Ο συντονιστής της Συνέλευσης Χρήστος Σαλτογιάννης ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να πούμε ένα δυνατό ΝΑΙ στο αυτονόητο, στην εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών μας». Ακόμη ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο που να αφορά το μέλλον των Λυκειακών τάξεων Φυτειών και εάν δεν υπάρξει άμεσα και σύντομα κάποια αλλαγή, τότε μοιραία από το νέο σχολικό έτος 2013-2014 θα υπάρξει οριστικό λουκέτο».

Από την πλευρά των μαθητών των Λυκειακών Τάξεων, η μαθήτρια Λαμπρινή Βαρδή διάβασε την επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών προς τον αρμόδιο Υπουργό και τον Δήμο Ξηρομέρου, εκφράζοντας έτσι την κραυγή αγωνίας όλων των παιδιών.

 Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών Βασίλειος Σαλτογιάννης τόνισε με έμφαση την ανάγκη για ευαισθητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας των Φυτειών ώστε να αποτραπεί οριστικά κάθε ενδεχόμενο κατάργησης των Λυκειακών Τάξεων και πρότεινε μια σειρά από πρωτοβουλίες για το μέλλον του σχολείου».

Όλοι όσοι έδωσαν το παρόν εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του σχολείου.

Με την σειρά μίλησαν η διευθύντρια του σχολείου Ευαγγελία Βλάχου, ο ταμίας του Συλλόγου Γιάννης Μπέτσης, η καθηγήτρια Αγγελική Φούντα, η μαθήτρια Αργυρώ Τζαχρήστα, ο γραμματέας του Συλλόγου Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, η Δημοτική Σύμβουλος Ευθυμία Καραπάνου-Κολοβού, ο Χρήστος Κολοβός, ο Δημήτρης Ψηλός, ο Δημήτρης Μουσμπουρέλης.

Φυσικά προς το τέλος της Συνέλευσης, το λόγο πήραν αρκετοί γονείς και μαθητές, εκφράζοντας τόσο την αγωνία τους όσο και την αγανάκτηση τους.

Στο τέλος, η Συνέλευση αποφάσισε την δημιουργία επιτροπής που θα αποτελείται από μέλη του Συλλόγου, φορέων, γονέων, μαθητών και απλών πολιτών και σκοπό θα έχει την συνέχιση του αγώνα με νέες μορφές διαμαρτυρίας και την ευθύνη για επαφή με τους αρμόδιους και τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012


ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Ε.Ε.

ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜ. ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

(Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012)

Το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτ/νίας προσκαλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στην τακτική ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα «ΑΝΕΣΙΣ» στο Αγρίνιο και ώρα 9:00 πμ καθώς και στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στο 2ο και 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου με έναρξη 1:30 μμ, με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

ΜΕΡΟΣ Α΄: Γενική Συνέλευση στην Αίθουσα «ΑΝΕΣΙΣ»

¨       Διαπίστωση απαρτίας 9:00 πμ.

¨       Εκλογή Προεδρείου Συνέλευσης

¨       Έκθεση Ε.Ε. - Οικονομικός Απολογισμός

¨       Απολογισμός Αιρετών

¨       Εκλογή εφορευτικής επιτροπής

¨       Κριτική στα πεπραγμένα

¨       Ψηφοφορίες.

 

ΜΕΡΟΣ Β΄: Ψηφοφορία στο 2ο και 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου

  1. Η ψηφοφορία διαρκεί από 1:30 μμ έως 7:00 μμ.
  2. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα, λόγω της άσχημης έως τραγικής οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας, να προτείνει προς τη Γ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. η ετήσια συνδρομή να μειωθεί για φέτος στα 20 ευρώ. (Υπενθυμίζουμε ότι από το συνολικό ποσό κάθε συνδρομής τα 15 ευρώ αποστέλλονται στη Ο.Λ.Μ.Ε.).
  3. Η τακτοποίηση των συνδρομών μας μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
  4. Η παρουσία όλων μας είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. H συνέχεια της Ε.Λ.Μ.Ε. καθορίζεται και από τη συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες.
  5. Οι υποψηφιότητες για νέο Δ.Σ. - Ε.Ε. & αντιπροσώπων Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα γίνονται δεκτές στα γραφεία της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. μέχρι την Παρασκευή 23/11/2012 και ώρα 8 μμ. Καμιά υποβολή υποψηφιοτήτων δεν θα γίνει δεκτή μετά την παραπάνω ημερομηνία.
  6. Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν το Σύλλογο των Καθηγητών.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ημερίδα για τη σχολική διαμεσολάβηση


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 18:30΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Πάνου Σούλου 11) με θέμα:

«Η διαμεσολάβηση των συνομήλικων ως μέσο για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των δασκάλων, των διευθυντών των σχολικών μονάδων, των σχολικών συμβούλων, των μαθητών και των γονέων για το φαινόμενο της βίας στα σχολεία και πώς η εφαρμογή της διαμεσολάβησης συνομηλίκων στη μαθητική κοινότητα, μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και επίλυση των συγκρούσεων με ειρηνικά μέσα.

 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:30΄- 18:40΄   Χαιρετισμοί

18:40΄- 19:00΄   Βάσω Αρτινοπούλου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, πρώην Αντιπρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου

19:00΄- 19:20΄   Δρ. Παναγιώτης Δέγλερης, Δικηγόρος – Σύμβουλος Δ.Σ.Π.

19:20΄- 19:40΄   Ελένη Φύσσα, Ψυχολόγος

19:40΄- 20:30΄   Ερωτήσεις κοινού – Συζήτηση.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ Β΄ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


ΑΓΡΙΝΙΟ 9-11-2012



Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη διδασκαλία της β΄ ξένης γλώσσας τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αν και έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων καθηγητών γαλλικής και γερμανικής γλώσσας σε όλη τη χώρα χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων δεν έχουν τη δυνατότητα να διδαχτούν τη ξένη γλώσσα που έχουν επιλέξει.  Ακυρώνεται έτσι στην πράξη το δικαίωμα τους να επιλέγουν τη γλώσσα που επιθυμούν.

Μάλιστα πολλές φορές οι μαθητές πιέζονται να επιλέγουν άλλη γλώσσα από αυτή που έχουν επιλέξει ή έχουν διδαχθεί την περσινή σχολική χρονιά.

Ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει με την γερμανική γλώσσα καθώς στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση δεν έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη αναπληρωτή ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης από την Δευτεροβάθμια αφού ο αριθμός των μονίμων είναι πολύ μικρός.

Έτσι ελάχιστα Δημοτικά σχολεία διαθέτουν καθηγητή γερμανικών (από τα 22 Δημοτικά του Αγρινίου έχουν μόνο τα 4).

Έχουμε δηλαδή την ουσιαστική κατάργηση του μαθήματος των γερμανικών στο Δημοτικό σχολείο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μη συνέχιση της γερμανικής γλώσσας και στο Γυμνάσιο και πιθανότατα τον σταδιακό αφανισμό της από τη Β΄/θμια Εκπαίδευση.

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να τηρήσει το νόμο και να δώσει το δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διδάσκονται την ξένη γλώσσα που έχουν επιλέξει.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση με διορισμούς μονίμων ή αναπληρωτών εκπ/κών.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΑΓΡΙΝΙΟ  8-11-2012

 
Όλα σχεδόν τα σχολεία που βρίσκονται στο κέντρο των μεγάλων πόλεων αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την υπερσυγκέντρωση μαθητών.

Τα αποτελέσματα από το κλείσιμο 1056 σχολείων σε όλη τη χώρα αρχίζουν να γίνονται ορατά.

Με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις πολλών σχολείων και στην περιοχή μας και το κλείσιμο ενός ιδιωτικού σχολείου το πρόβλημα φέτος στο Αγρίνιο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Στα τρία Λύκεια που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου έχουμε τμήματα με περισσότερους από 30 μαθητές, ενώ ο συνολικός αριθμός των μαθητών κάθε σχολείου είναι πολύ μεγαλύτερος από τις προδιαγραφές του σχολείου.

Ο παρακάτω πίνακας περιγράφει εύγλωττα την κατάσταση:

Σχολείο
Αριθμός μαθητών
Μέγιστος αριθμός μαθητών σύμφωνα με τις προδιαγραφές του
Επιπλέον μαθητές
1ο ΓΕΛ Αγρινίου
551
450
101
2ο ΓΕΛ Αγρινίου
484
350
134
3ο ΓΕΛ Αγρινίου
496
450
46
Σύνολα
1531
1250
281

 

Παρατηρούμε ότι τα τρία κεντρικά Λύκεια του Αγρινίου έχουν επιπλέον στο δυναμικό τους 281 μαθητές.

Την ίδια στιγμή στα άλλα δύο Λύκεια που βρίσκονται μακριά από το κέντρο ο συνολικός αριθμός των μαθητών είναι πολύ μικρότερος από τις προδιαγραφές του σχολείου όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Σχολείο
Αριθμός μαθητών
Μέγιστος αριθμός μαθητών σύμφωνα με τις προδιαγραφές του
 Λιγότεροι μαθητές
4ο ΓΕΛ Αγρινίου
435
550
115
5ο ΓΕΛ Αγρινίου
222
450
228
Σύνολα
657
1000
343

 

Παρατηρούμε ότι τα δύο αυτά Λύκεια μπορούν να δεχτούν συνολικά 343 ακόμη μαθητές επομένως μπορούν άνετα να καλύψουν τους 281 επιπλέον μαθητές που έχουν το 1ο, 2ο και 3ο ΓΕΛ.

Για να λυθεί λοιπόν το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης μαθητών στα τρία Λύκεια που βρίσκονται στο κέντρο του Αγρινίου προτείνουμε:

1.     Επειδή το 5ο ΓΕΛ έχει πληρότητα μικρότερη του 50% για διάφορους λόγους (κυρίως λόγω της θέσης του, της έλλειψης στήριξης από τη Δ/νση Β΄θμιας Εκπ/σης, των επιλογών του Δήμου Αγρινίου, της νοοτροπίας των γονέων που θέλουν με εικονικές αναθέσεις κηδεμονίας να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τη φοίτηση στα «καλά σχολεία» του Αγρινίου) και ταυτόχρονα, επειδή η αύξηση του πληθυσμού στην ανατολική πλευρά του Αγρινίου καθιστά επιτακτική την ανάγκη να υπάρχει ένα ακόμη Λύκειο στο κέντρο του Αγρινίου, γι’ αυτούς τους λόγους προτείνουμε την μεταφορά του 5ου ΓΕΛ στο κτήριο του πρώην Μουσικού Σχολείου στον Αϊ  Γιάννη Ρηγανά που ο Δήμος Αγρινίου αυθαίρετα έχει παραχωρήσει στο Πανεπιστήμιο.

2.     Παράλληλα θα πρέπει να γίνει και νέα χωροταξική κατανομή των μαθητών στα 5 Λύκεια με τη συνεργασία όλων των φορέων, που θα είναι από όλους αποδεκτή και θα τηρείται χωρίς καμία εξαίρεση.

Αν γίνουν τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι από την νέα σχολική χρονιά θα λυθεί το πρόβλημα τουλάχιστον για τα Λύκεια.

Ταυτόσημη είναι και η άποψη των διευθυντών των Λυκείων του Αγρινίου όπως διαπιστώσαμε στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας την Τρίτη 30 Οκτωβρίου με αποκλειστικό θέμα την υπερσυγκέντρωση μαθητών.

Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι προ διετίας η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας βλέποντας τις ελλείψεις χώρων που υπήρχαν και διαρκώς αυξάνονταν είχε αντιδράσει σθεναρά στην απόφαση του Δήμου Αγρινίου να παραχωρήσει στο Πανεπιστήμιο το προαναφερθέν κτήριο. Τότε όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αλλά μας κατηγόρησαν ότι δεν θέλουμε το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο. Τώρα που, δυστυχώς για τους μαθητές μας, οι εξελίξεις μας δικαιώνουν, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


ΑΓΡΙΝΙΟ 1-11-2012

 
 
Αν και έχουμε φτάσει στο Νοέμβριο πλησιάζουν δύο μήνες δηλαδή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και στο νομό μας λόγω των ελάχιστων διορισμών καθηγητών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος μόνο στη δευτεροβάθμια Εκπ/ση συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 3200 συνάδελφοι και οι διορισμοί ήταν μόλις 185. Αναλογία προσλήψεων – συνταξιοδοτήσεων είναι 1:17 όταν η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι η αναλογία θα είναι 1:5.

Αυτά τα 3000 περίπου κενά το Υπουργείο έχει δώσει εντολή να καλύπτονται με συνενώσεις τμημάτων αλλά και με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους συναδέλφους.

Καλούμε τον Δ/ντή Β΄θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας να σταματήσει αμέσως την υλοποίηση αυτής της τακτικής που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την ισοπέδωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων χωρίς να νοιάζεται για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Καλούμε τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ να αντιταχθούν σθεναρά σε κάθε πρόταση για συνενώσεις τμημάτων ή ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών.

Είμαστε βέβαιοι ότι παρά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών το Υπουργείο θα φροντίσει και την επόμενη χρονιά να υλοποιήσει την πολιτική του. Δηλαδή με τις νέες συγχωνεύεις – καταργήσεις σχολείων και την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας να δημιουργήσει τεχνητά νέες υπεραριθμίες ώστε να έχει τη δικαιολογία να προχωρήσει σε μετακινήσεις συναδέλφων σε άλλους νομούς, σε μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες ή  σε απολύσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να βάλει τέλος στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας της Δημόσιας Εκπ/σης και να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς μονίμων από τους 3000 περίπου εκπαιδευτικούς που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού μέσω ΑΣΕΠ ή προϋπηρεσίας και παραμένουν άνεργοι με τραγικές συνέπειες για αυτούς και τις οικογένειες τους.