Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    ΕΚΛΟΓΕΣ 2013                                                  ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ. - Ε.Ε.



Το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προσκαλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στην τακτική ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, στην αίθουσα «ΑΝΕΣΙΣ» στο Αγρίνιο και ώρα 9:00 πμ καθώς και στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στο 2ο και 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου με έναρξη 1:30 μμ, με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΜΕΡΟΣ Α΄: Γενική Συνέλευση στην Αίθουσα «ΑΝΕΣΙΣ»
¨       Διαπίστωση απαρτίας 9:00 πμ.
¨       Εκλογή Προεδρείου Συνέλευσης
¨       Έκθεση Ε.Ε. - Οικονομικός Απολογισμός
¨       Απολογισμός Αιρετών
¨       Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
¨       Κριτική στα πεπραγμένα
¨       Ψηφοφορίες.

ΜΕΡΟΣ Β΄: Ψηφοφορία στο 2ο και 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου
  1. Η ψηφοφορία διαρκεί από 1:30 μμ έως 7:00 μμ.
  2. Η ετήσια συνδρομή παραμένει και για φέτος στα 20 ευρώ.
  3. Η τακτοποίηση των συνδρομών μας μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης (είναι προτιμότερο) και κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
  4. Η παρουσία όλων μας είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. H συνέχεια της Ε.Λ.Μ.Ε. καθορίζεται και από τη συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες.
  5. Οι υποψηφιότητες για νέο Δ.Σ. - Ε.Ε. θα γίνονται δεκτές στα γραφεία της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. μέχρι την Παρασκευή 22/11/2013 και ώρα 8 μμ. Καμιά υποβολή υποψηφιοτήτων δεν θα γίνει δεκτή μετά την παραπάνω ημερομηνία.



Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


ΑΓΡΙΝΙΟ  2-11-2013




Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσαν 26 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που υπηρετούσαν σε σχολεία της Β΄θμιας Εκπ/σης Αιτωλοακαρνανίας για αναστολή της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4172/13 με την οποία είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Αυτό σημαίνει ότι το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή του αναστέλλει για εύλογο χρονικό διάστημα την διαθεσιμότητα των συναδέλφων οι οποίοι μπορούν άμεσα να επιστρέψουν στα σχολεία που υπηρετούσαν, με το ίδιο καθεστώς εργασίας που είχαν και πριν.
Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση του αγώνα των συναδέλφων αφού τους επιτρέπει να γυρίσουν στα σχολεία τους με ψηλά το κεφάλι.
Ταυτόχρονα αποτελεί σημαντική πολιτική νίκη των εργαζομένων και της κοινωνίας απέναντι στις αυθαίρετες και άδικες επιλογές της κυβέρνησης, αφού ουσιαστικά το δικαστήριο αναγνωρίζει την αυταρχικότητα του νόμου και το έλλειμμα τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων των συγκεκριμένων κλάδων.
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας πέρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής που οργάνωσε τους τελευταίους μήνες για το συγκεκριμένο θέμα, θεώρησε αυτονόητο να στηρίξει με κάθε τρόπο και τον δικαστικό αγώνα των συναδέλφων και θα συνεχίσει να το κάνει ως την τελική τους δικαίωση.