Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

"Κάλεσμα σε έκτακτη γενική συνέλευση"

Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 21/1/2011

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την κρίση και εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου, επιδιώκει σαρωτικού χαρακτήρα αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με στόχο την περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση, την προώθηση του σχολείου της αγοράς, η εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στα σχολεία και τελικά τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Σ’ αυτά τα πλαίσια προχωρά στην υλοποίηση εκτεταμένων συγχωνεύσεων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα. Στο όνομα του ΔΝΤ, το σχολείο της γειτονιάς ή της κοινότητας καταργείται για να δώσει τη θέση του σε πολυπληθή, απρόσωπα και μαζικά «πολυδύναμα» σχολικά κέντρα. Με τα «πολυδύναμα σχολεία» θα διευκολυνθούν όλα τα σχέδια για το σχολείο της αγοράς στην εποχή του «Καλλικράτη». Είναι φανερό πως εάν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, το σχολείο της γειτονιάς θα γίνει παρελθόν, χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα εξαναγκαστούν σε εξοντωτικές μετακινήσεις. Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα θα αυξηθεί κατακόρυφα με δραματικές συνέπειες στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Παράλληλα οι περικοπές στις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών συνεχίζονται με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία του δημόσιου σχολείου και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες του.
Τα κενά ακόμα υπάρχουν στα σχολεία με αποτέλεσμα να ακυρώνονται προγράμματα (όπως η ΠΔΣ ή ξένων γλωσσών κ.λπ.) αλλά και να γίνεται ανάθεση ωρών διδασκαλίας σε εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων (π.χ. σε δασκάλους ανατίθεται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής), γεγονός που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.
Για τους παραπάνω λόγους, που αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, και για τον τρόπο αντίδρασης της εκπαιδευτικής κοινότητας στις καταιγιστικές αλλαγές στη παιδεία το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας αποφάσισε να καλέσει τους εκπαιδευτικούς - μέλη της σε έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα 31/1/2011 στις 6:00 μ.μ.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 2/2/2011 την ίδια ώρα.
Η έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα νέα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας που βρίσκονται στη οδό Διαλέτη 7 (πάροδος Παπαστράτου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου