Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (30/1/2010)

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 18/2/2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (30/1/2010)

Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας (30/1/2010) καταδικάζει την πρωτοφανή επίθεση φασιστικής ομάδας νεαρών που αυτοαποκαλούνται «Αυτόνομοι», με κράνη, μάσκες, ρόπαλα, λοστούς και πέτρες ενάντια στην αντιρατσιστική αντιφασιστική συγκέντρωση που συνδιοργάνωσε η Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας με άλλους μαζικούς φορείς και σωματεία της περιοχής των Αμπελοκήπων (Αθήνας) στην πλατεία Πανόρμου το Σάββατο 23/1 στις 12.00. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή προηγούμενη πρόκληση της ίδιας ομάδας η οποία έχει καταγγελθεί από τους φορείς της περιοχής.

Επιτέθηκαν με τεράστιο θράσος σε μια πολυσύχναστη πλατεία ακριβώς δίπλα στη λαϊκή, με πρωτοφανή μανία, κτυπώντας με ρόπαλα, σιδερικά και πέτρες τους συγκεντρωμένους, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών από αυτούς.

Τα επεισόδια ήταν τόσο σοβαρά, που οδήγησαν τελικά στη σύλληψη 44 ατόμων από την επιτιθέμενη ομάδα, στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος.

Το δυστύχημα είναι ότι 13 άτομα είναι ανήλικοι και μάλιστα αρκετοί είναι μαθητές από σχολεία της περιοχής. Είναι πολύ λυπηρό και ανησυχητικό να οπλίζεται το χέρι 15χρονων παιδιών με τόσο μίσος, από απόψεις που θεωρούν σαν μεγαλύτερο εχθρό τους το μετανάστη και σε τελευταία ανάλυση το μετανάστη συμμαθητή τους. Που θεωρούν ότι για όλα τα δεινά και τα κοινωνικά αδιέξοδα, την ανεργία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια ευθύνονται άνθρωποι που είναι κατ’ εξοχήν θύματα διωγμών, πολέμων, φτώχειας. Που θεωρούν εχθρούς σε σημείο εξόντωσης τους Έλληνες που διεκδικούν αναγνώριση δικαιωμάτων για τους μετανάστες και τους αδύναμους.

Μέσα σ’ αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης όπου δοκιμάζονται σκληρές πολιτικές που οδηγούν σε ανεργία, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κτύπημα στην ασφάλιση, κοινωνικά αδιέξοδα ιδίως για τις νέες γενιές, δημιουργείται ένα πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη τέτοιων αντιλήψεων.

Ως εκπαιδευτικοί μπορούμε και οφείλουμε να βοηθήσουμε και με την προσωπική συμβολή μας αλλά και με την συλλογική μας δράση στο να απομονωθούν και να εξαλειφθούν αυτές οι λογικές και αυτές οι ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Η ΟΛΜΕ θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σ’ αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα.

Ζητάμε από το ΥΠΕΠΘ την Παρασκευή 19 Μαρτίου να αφιερωθούν 2 διδακτικές ώρες, ώστε να πραγματοποιηθούν συζητήσεις και εκδηλώσεις στους χώρους των σχολείων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού που είναι την Κυριακή 21 Μαρτίου.

§ Έλληνες και μετανάστες να ζούμε αρμονικά στα σχολεία και τις γειτονιές.

§ Να σταματήσουν τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις, οι απελάσεις και οι φασιστικές επιθέσεις.

§ Ιθαγένεια στα παιδιά που ζουν και σπουδάζουν σε σχολεία στη χώρα μας.

§ Ειδικότερα στο χώρο της Εκπαίδευσης να προτάξουμε το αίτημα για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με τη λήψη ειδικών αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών.

Από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου