Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

«Ανακοίνωση της Β΄ ΕΛΜΕ για την απεργία της 15ης Δεκέμβρη»

Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 20/12/2010

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας χαιρετίζει την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων που συμμετείχαν στην απεργία και τα συλλαλητήρια της 15ης Δεκέμβρη.
Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την «πλύση εγκεφάλου» που δέχονται καθημερινά από τα ΜΜΕ βρήκαν τη δύναμη να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.
Με την αυξημένη συμμετοχή τους κατέρριψαν στη πράξη το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα επώδυνα και άδικα μέτρα της.
Το ΔΣ καλεί επίσης όλους τους εκπαιδευτικούς και κυρίως όσους δεν συμμετείχαν στη απεργία να προτείνουν άλλους τρόπους αντίδρασης που πιστεύουν ότι θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου με την εξής διαδικασία: σύγκλιση έκτακτης συνέλευσης και καταγραφή προτάσεων, παράδοση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ είτε στα γραφεία μέσω ενός εκπροσώπου είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Τέλος θεωρεί ότι οι κανόνες δεοντολογίας και συναδελφικής αλληλεγγύης επιβάλλουν ότι κατά τις ημέρες που έχει προγραμματιστεί απεργία θα πρέπει να αναβάλλονται σχολικές δραστηριότητες που μπορούν να μετατεθούν για επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου