Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

«Άμεση κατάργηση της υποχρεωτικής τριετίας των νεοδιόριστων»

Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 19/12/2011

Το Υπουργείο Παιδείας με το νόμο 3848/2010 (άρθρο 4, παρ. 4) καθιέρωσε την υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για 3 χρόνια στην περιοχή διορισμού*.
Η εφαρμογή του μέτρου αυτού έχει φέρει κυριολεκτικά σε απόγνωση τους συναδέλφους αφού:
1. Οι περισσότεροι διορίζονται σε περιοχές που βρίσκονται πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Έτσι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις οικογένειες τους για τρία χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται και να συντηρούν δύο η και περισσότερα σπίτια.
2. Με το νέο μισθολόγιο ο μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού μειώνεται στα 640 €. Είναι προφανές ότι δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών (διαμονή και διατροφή) του εκπαιδευτικού, πόσο μάλλον να βοηθήσει την οικογένεια του.

Για τους παραπάνω λόγους το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας ζητάει:
α. την άμεση κατάργηση του άρθρου 4 παρ.4 του νόμου 3848/2010
β. να δίνεται το δικαίωμα αίτησης για μετάθεση η απόσπαση σε όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει για ένα σχολικό έτος στο τόπο διορισμού.

*Οι παιδαγωγικοί λόγοι που επικαλείται το Υπουργείο δηλαδή η παραμονή του εκπαιδευτικού στο ίδιο Σχολείο για τρία χρόνια, δεν ισχύουν αφού πολλοί εκπαιδευτικοί μετακινήθηκαν σε άλλο Σχολείο ακόμη και σε άλλη πόλη.

Για το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Καραμητσόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κώστας Κορδάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου