Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


ΑΓΡΙΝΙΟ 1-11-2012

 
 
Αν και έχουμε φτάσει στο Νοέμβριο πλησιάζουν δύο μήνες δηλαδή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και στο νομό μας λόγω των ελάχιστων διορισμών καθηγητών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος μόνο στη δευτεροβάθμια Εκπ/ση συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 3200 συνάδελφοι και οι διορισμοί ήταν μόλις 185. Αναλογία προσλήψεων – συνταξιοδοτήσεων είναι 1:17 όταν η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι η αναλογία θα είναι 1:5.

Αυτά τα 3000 περίπου κενά το Υπουργείο έχει δώσει εντολή να καλύπτονται με συνενώσεις τμημάτων αλλά και με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους συναδέλφους.

Καλούμε τον Δ/ντή Β΄θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας να σταματήσει αμέσως την υλοποίηση αυτής της τακτικής που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την ισοπέδωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων χωρίς να νοιάζεται για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Καλούμε τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ να αντιταχθούν σθεναρά σε κάθε πρόταση για συνενώσεις τμημάτων ή ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών.

Είμαστε βέβαιοι ότι παρά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών το Υπουργείο θα φροντίσει και την επόμενη χρονιά να υλοποιήσει την πολιτική του. Δηλαδή με τις νέες συγχωνεύεις – καταργήσεις σχολείων και την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας να δημιουργήσει τεχνητά νέες υπεραριθμίες ώστε να έχει τη δικαιολογία να προχωρήσει σε μετακινήσεις συναδέλφων σε άλλους νομούς, σε μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες ή  σε απολύσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να βάλει τέλος στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας της Δημόσιας Εκπ/σης και να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς μονίμων από τους 3000 περίπου εκπαιδευτικούς που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού μέσω ΑΣΕΠ ή προϋπηρεσίας και παραμένουν άνεργοι με τραγικές συνέπειες για αυτούς και τις οικογένειες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου