Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Νεοναζί - Tο ολοκαύτωμα της μνήμης



 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πολιτών Αγρινίου και φορείς της πόλης διοργανώνουν εκδήλωση με την προβολή της ταινίας «Νεοναζί - Tο ολοκαύτωμα της μνήμης» του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Στέλιου Κούλογλου.
Η εκδήλωση - προβολή  θα πραγματοποιηθεί στις 14/10 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα  του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο ίδιος ο δημιουργός ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.
Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τη δολοφονία του Παύλου Φύσα στην Αμφιάλη και η οργή μας απέναντι στο Φασισμό δεν έχει καταλαγιάσει καθόλου. Οι πορείες που έγιναν σε όλη την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα από χιλιάδες κόσμου δείχνουν ότι φαινόμενα φασιστικής βίας δεν θα περάσουν, ότι ο κόσμος δεν φοβάται. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κινηθεί εναντίον αυτού του μορφώματος και η όποια αφήγηση περί «σοβαρότερης χρυσής αυγής» πλέον φαντάζει γελοία. Δεν μπορούμε όμως να εφησυχάζουμε, ο φασισμός δεν νικιέται μόνο με θεσμικά μέτρα. Χρειάζεται ένα κίνημα πολιτών που θα ορθωθεί απέναντι του και θα καταστρέψει το έδαφος πάνω στο οποίο φυτρώνει, χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι για να νικήσουμε.
Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στην εκδήλωση - συζήτηση που συν-διοργανώνουν οι φορείς της πόλης την Δευτέρα 14/10/2013 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου και στην οποία θα γίνει προβολή του Ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου: «Νεοναζί - Το ολοκαύτωμα της μνήμης».
Φορείς
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πολιτών Αγρινίου
Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Σύλλογος Εκπ/κων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αγρινίου – Θέρμου
Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αγρινίου
Δήμος Αγρινίου
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου
Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας
Φοιτητικός Σύλλογος Δ.Π.Φ.Π Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου