Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


ΑΓΡΙΝΙΟ  2-11-2013
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσαν 26 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που υπηρετούσαν σε σχολεία της Β΄θμιας Εκπ/σης Αιτωλοακαρνανίας για αναστολή της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4172/13 με την οποία είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Αυτό σημαίνει ότι το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή του αναστέλλει για εύλογο χρονικό διάστημα την διαθεσιμότητα των συναδέλφων οι οποίοι μπορούν άμεσα να επιστρέψουν στα σχολεία που υπηρετούσαν, με το ίδιο καθεστώς εργασίας που είχαν και πριν.
Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση του αγώνα των συναδέλφων αφού τους επιτρέπει να γυρίσουν στα σχολεία τους με ψηλά το κεφάλι.
Ταυτόχρονα αποτελεί σημαντική πολιτική νίκη των εργαζομένων και της κοινωνίας απέναντι στις αυθαίρετες και άδικες επιλογές της κυβέρνησης, αφού ουσιαστικά το δικαστήριο αναγνωρίζει την αυταρχικότητα του νόμου και το έλλειμμα τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων των συγκεκριμένων κλάδων.
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας πέρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής που οργάνωσε τους τελευταίους μήνες για το συγκεκριμένο θέμα, θεώρησε αυτονόητο να στηρίξει με κάθε τρόπο και τον δικαστικό αγώνα των συναδέλφων και θα συνεχίσει να το κάνει ως την τελική τους δικαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου