Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Έκτακτη ΓΣ για αξιολόγηση και απολύσεις


ΑΓΡΙΝΙΟ  27-3-2014



Με την πρόσφατη εγκύκλιο για την εφαρμογή της ΑΕΕ, το Υπουργείο, με εκβιαστικό τρόπο και με τη μορφή επιστράτευσης, αποδεικνύει τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε, μετά την σχεδόν καθολική άρνηση του κλάδου των εκπαιδευτικών να εφαρμόσει την αντιεκπαιδευτική αυτοαξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των Σχολικών Μονάδων.
Ο κλάδος των εκπαιδευτικών απέδειξε ότι έχει τη δύναμη να καταργήσει στην πράξη αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις και να προασπίσει τον Δημόσιο χαρακτήρα της Εκπαίδευσης.
Με την εγκύκλιο το Υπουργείο προσπαθεί να διεκπεραιώσει «στο πόδι» την ΑΕΕ, αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά, ότι δεν ενδιαφέρεται επί της ουσίας για τη βελτίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Η θέση της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας παραμένει αντίθετη στην ΑΕΕ και την αξιολόγηση που ακολουθεί, με όποιο εκβιαστικό τρόπο και αν προσπαθήσει το Υπουργείο να την επιβάλει και χαιρετίζει την αγωνιστικότητα των συναδέλφων και την καθολική τους άρνηση στην εφαρμογή της ΑΕΕ.

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας καλεί όλα τα μέλη της, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, σε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα:
    «Αξιολόγηση και διαθεσιμότητες – απολύσεις».
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31/3/2014 στις 7.00 μμ στο «Παπαστράτειο» 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Τρίτη 1/4/2014 στις 7.00 μμ στο «Παπαστράτειο» 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου.
Συνάδελφοι η σοβαρότητα του θέματος επιβάλει την καθολική συμμετοχή μας στη ΓΣ ώστε όποιες αποφάσεις ληφθούν να αντιπροσωπεύουν την άποψη της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών - μελών της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου