Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


ΑΓΡΙΝΙΟ  19-11-2014


 
Οι εκπ/κοί της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μας από τον Απρίλιο του 2014 δηλώναμε ότι:  «Παραμένουμε σταθερά αντίθετοι στην αυτοαξιολόγηση, την ατομική αξιολόγηση και σε όποια διαδικασία στρέφεται ενάντια στο Δημόσιο Σχολείο.  Καλούμε τους Διευθυντές να μην αποδεχθούν το νέο αντιεκπαιδευτικό ρόλο που ετοιμάζει γι’ αυτούς το Υπουργείο και να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου και των συλλογικών μας οργάνων».
Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας συνεχίζοντας την ίδια αταλάντευτη στάση, καλεί όλους τους συναδέλφους, χωρίς φόβο, να οργανώσουν την αντίστασή τους σε κάθε σχολείο, με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, και να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης.
Μετά την ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ κήρυξε απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης με σχεδόν ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ.
Επομένως, όποτε καλούμαστε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης, δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ και ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία. Με βάση τα παραπάνω, προχωράμε συλλογικά και οργανωμένα στα παρακάτω μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης:
Α. Οι διευθυντές των σχολείων πρέπει να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους και να μην μετατραπούν σε αξιολογητές τους. Αυτό σημαίνει:
  • Να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησής τους.
  • Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.
  • Να μην συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.
  • Να μην πιέζουν τους συναδέλφους προς αυτήν την κατεύθυνση.
Β. Οι εκπαιδευτικοί :
  • Δεν συμμετέχουμε σε καμία εργασία σχετικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και δεν
παραδίδουμε οτιδήποτε μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης.
  • Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.
  • Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης.
  • Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.
  • Όταν γίνεται συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων που έχει και θέμα σχετικό με την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση δηλώνουμε ότι, για το συγκεκριμένο θέμα και μόνο, συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ. Στόχος μας είναι σε κάθε σύλλογο διδασκόντων η πλειοψηφία των συναδέλφων να δηλώσει απεργία-αποχή, ώστε η έλλειψη απαρτίας να ακυρώνει στη πράξη τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης.
Συνάδελφοι η απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ μας καλύπτει απόλυτα και δεν διατρέχουμε κανένα κίνδυνο πειθαρχικής δίωξης αν δεν συμμετάσχουμε στις παραπάνω διαδικασίες αλλά ούτε υπάρχει θέμα παρακράτησης χρημάτων αφού εκτελούμε κανονικά το εκπαιδευτικό μας έργο και όλα τα υπόλοιπα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί.
Και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν υποκύψει. Συμμετείχαν καθολικά στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ μπλοκάροντας το καλοκαίρι τη διαδικασία, ενώ με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων, δεν κατέθεσαν τη φόρμα της ατομικής αξιολόγησης αλλά την παρέδωσαν στα σωματεία τους. Ήδη, πάνω από 20 Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα έχουν κηρύξει όπως και η ΟΛΜΕ απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

                      Ο Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας
          Γιώργος Καραμητσόπουλος                       Αναστασία Αρκουμάνη             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου