Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Θέμα: Ο αγώνας του κλάδου μας και όλου του λαού μας για αξιοπρέπεια συνεχίζεται.

Θέμα: Ο αγώνας του κλάδου μας και όλου του λαού μας για αξιοπρέπεια συνεχίζεται.
Συνάδελφοι,
  Η πολιτική αλλαγή στη χώρα μας και οι πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης  δημιουργούν νέα δεδομένα στην εκπαίδευση. Ευελπιστούμε ότι ο αγώνας μας για ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Σχολείο που θα χωρά όλους τους μαθητές, με τους εκπαιδευτικούς να επιτελούν το έργο τους με αξιοπρέπεια, μπορεί να γίνει από καλύτερες θέσεις.
Χαιρετίζουμε τις εξαγγελίες για:
· Επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων των ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και επαναλειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν.
· Κατάργηση του νομικού πλέγματος της αξιολόγησης - χειραγώγησης.
· Κατάργηση του νόμου για το «νέο Λύκειο», την «τράπεζα θεμάτων» και την κατάρτιση, ως πρώτο βήμα στην πορεία προς τη 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
· Κατάργηση των αντιδραστικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου για τους Δ.Υ.
· Εκδημοκρατισμό της διοίκησης της εκπαίδευσης, κατάργηση του καθηκοντολογίου, ο σύλλογος διδασκόντων βασικό όργανο διοίκησης.
Οι εξαγγελίες αυτές - που μένει να γίνουν κατακτήσεις -  δεν ήρθαν από μόνες τους.  Είναι προϊόν της αντίστασης και των μεγάλων κοινωνικών αγώνων που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια της αδυσώπητης επίθεσης ενάντια σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά-δημοκρατικά δικαιώματα.
Ο αγώνας αυτός δεν τελειώνει εδώ. Οι απώλειες του κόσμου της εργασίας τα τελευταία χρόνια ήταν τεράστιες. Παλεύουμε για:
· Άρση των μισθολογικών αδικιών που έχουμε υποστεί –ιδιαίτερα οι νεότεροι συνάδελφοι- με πρώτο βήμα την επανακατάταξη στους βαθμούς με το «ξεπάγωμα» της ωρίμανσης.
· Επαναφορά του ωραρίου στην προηγούμενη κατάσταση. Κατάργηση του νόμου 4152/13.

 Γνωρίζουμε ότι τίποτα δε θα μας χαριστεί αν δεν το κερδίσουμε. Γνωρίζουμε ότι οι πιέσεις που θα προκύψουν από τις σχέσεις εξάρτησης της χώρας μας, όσο παραμένει στη θέση ης «δανειζόμενης», θα είναι μεγάλες.


Συσπειρωνόμαστε ακόμα περισσότερο στο σωματείο μας και αγωνιζόμαστε να κάνουμε πράξη το δημοκρατικό σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου