Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε Αιτωλοακαρνανίας με την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού 1628 εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκ των οποίων 57 στην Αιτωλοακαρνανία, θεωρεί ότι είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Πρόκειται για τους πρώτους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στην ιστορία της Ειδικής Αγωγής, καθώς και τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση έπειτα από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, μνημονίων και υποστελέχωσης του δημόσιου σχολείου.  

Οι μόνιμοι διορισμοί σηματοδοτούν την επιτυχή ολοκλήρωση των προσπαθειών του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο απαιτούσε μέσα από τους αγώνες του όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τον μόνιμο διορισμό των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Φυσικά, ο παραπάνω αριθμός  εκπαιδευτικών είναι κατά πολύ μικρότερος από τις ανάγκες των Ειδικών σχολείων. 

Καλούμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει άμεσα και τους 10.500 διορισμούς εκπαιδευτικών στην Γενική Παιδεία. Οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό είναι πολύ μεγάλες. Την τελευταία δεκαετία της κρίσης έχουν αποχωρήσει 36000 εκπαιδευτικοί χωρίς να διοριστεί ούτε ένας. Ταυτόχρονα θα πρέπει με κάθε τρόπο η παράλληλη στήριξη και τα Ζεπ να καλυφθούν σε μεγάλο ποσοστό πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Δεν νοείται μετά από την κάποια βελτίωση των τελευταίων χρόνων στο θέμα των προσλήψεων, να ξανά γυρνάμε πίσω.

Ευχόμαστε στους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς καλή σταδιοδρομία.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου