Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Επισκευή του Γυμνασίου Γαβαλούς»

Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 13-10-2011

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας θεωρεί ότι οι διαδικασίες για την επισκευή του Γυμνασίου Γαβαλούς πρέπει να επιταχυνθούν και το σχολείο να μεταφερθεί σύντομα από τα λυόμενα στο δικό του ανακαινισμένο κτήριο.
Το παλαιό κτήριο υπέστη ζημιές στους σεισμούς του 2007 και η επισκευή του εξαγγέλθηκε άμεσα, όμως η δημοπράτησή του έγινε πριν ένα χρόνο, χωρίς ακόμη να ξεκινήσει η οποιαδήποτε εργασία, φέτος ανέλαβε να περατώσει ο Δήμος Αγρινίου.
Το Γυμνάσιο Γαβαλούς αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση, όχι τόσο επειδή στεγάζεται σε λυόμενα κτήρια (με στενότητα χώρου και πολλά προβλήματα) αλλά επειδή οι 120 μαθητές του αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται προς το παλαιό κτήριο, όπου ακόμη χρησιμοποιούνται οι αίθουσές του (στο ισόγειο), μετακινήσεις οι οποίες γίνονται επικίνδυνες λόγω της διέλευσης των μαθητών από τον παρακείμενο δρόμο, μάλιστα είναι αδύνατο να περιοριστούν διότι στον χώρο που στήθηκαν τα λυόμενα δεν υπάρχουν τουαλέτες.
Η Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος, στο οποίο μια πρόσκαιρη λύση, κατά την διάρκεια των επισκευών, θα μπορούσε να δώσει το Δημαρχιακό κτήριο της Γαβαλούς (είναι ένα οργανωμένο κτήριο με θέρμανση, εξοπλισμό και πολλούς χώρους), όμως αυτό που επείγει είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο παλαιό κτήριο και να ολοκληρωθεί σύντομα.
Η σχολική στέγη αποτελεί βασική ευθύνη της Πολιτείας, γι’ αυτό το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ζητά από τους φορείς της (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Αγρινίου) ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και με σύντομες διαδικασίες να δώσουν τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών και των καθηγητών του Γυμνασίου Γαβαλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου