Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Άμεση επίλυση του προβλήματος στέγης του Γυμνασίου και Λυκείου Θέρμου»

Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Αγρίνιο 15-10-2011

Από τον καταστρεπτικό σεισμό της 10ης Απριλίου 2007 το Γυμνάσιο και το Λύκειο Θέρμου εξακολουθούν να στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην υγεία μαθητών και διδασκόντων.
Όλα αυτά τα χρόνια ακούσαμε πολλές υποσχέσεις από τους «αρμόδιους» για τη επίλυση του κτηριακού προβλήματος και μάλιστα κάθε φορά διαφορετικές.
Οι τελευταίες υποσχέσεις έγιναν από το Δήμαρχο Θέρμου στις 13 Σεπτέμβρη 2010 στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010 - 2011 όταν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:
«Το παλιό σχολείο, το πέτρινο, έχει χρηματοδοτηθεί με 2.400.000 € και σύντομα, δηλαδή Ιανουάριο – Φεβρουάριο θα δημοπρατηθεί. Αυτό εξωτερικά θα μείνει όπως είναι και εσωτερικά θα διαμορφωθεί για να γίνει ένα σύγχρονο σχολείο και θα είναι αποκλειστικά για το Γυμνάσιο. Το Λύκειο θα στεγασθεί στο καινούργιο οικόπεδο που αγοράσαμε. Η Νομαρχία περιμένει την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο».
Από τις τελευταίες υποσχέσεις του Δημάρχου έχουν περάσει 13 μήνες χωρίς κάποια εξέλιξη. Τα ερωτήματα που προκύπτουν και απαιτούν άμεση απάντηση είναι προφανή:
1. Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη, αν και πέρασαν 8 μήνες από το Φεβρουάριο, η δημοπράτηση του Γυμνασίου Θέρμου, αφού υπήρχε ήδη η χρηματοδότηση των 2.400.000 €.
2. Γιατί δεν έχει προχωρήσει η δημοπράτηση του Λυκείου Θέρμου, αφού το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος για την ανέγερση του Λυκείου Θέρμου (120 μαθητών) από τις 25 Οκτώβρη 2010, δηλαδή ένα χρόνο πριν.
Όλα αυτά τα χρόνια, όπως και φέτος, οι μαθητές με καταλήψεις ή αποχή από τα μαθήματα τους φρόντισαν να υπενθυμίζουν στη πολιτεία αλλά και στη κοινωνία το χρέος της που κάποιοι «αρμόδιοι» έχουν ξεχάσει. Όπως αποδείχθηκε τα παιδιά απευθύνονταν «εις ώτα μη ακουόντων».
Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας απαιτεί από την πολιτεία, με όποια μορφή και αν εμφανίζεται (Δήμος Θέρμου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Υπουργείο Παιδείας), να σταματήσει να εμπαίζει μαθητές, καθηγητές και γονείς και να κάνει επιτέλους το αυτονόητο. Να προσφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής, το συντομότερο δυνατόν, ένα κανονικό Σχολείο που θα στεγάσει με αξιοπρέπεια τα όνειρα και τις φιλοδοξίες 250 και πλέον μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου