Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μαθήματα αλληλεγγύης

     Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας ενημερώνει τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές ότι έχουν αρχίσει και στο Αγρίνιο μαθήματα αλληλεγγύης. Στα μαθήματα αυτά οι καθηγητές προσφέρουν εθελοντικά διδακτικό έργο, στους μαθητές που έχουν ανάγκη και δεν έχουν τη δυνατότητα του φροντιστηρίου.
Τα μαθήματα διεξάγονται σε δύο σχολεία, στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου όπου συμμετέχουν 60 μαθητές και διδάσκουν 11 καθηγητές και στο Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας στηρίζει αυτή τη προσπάθεια και ενθαρρύνει τους συναδέλφους και άλλων σχολείων να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

  Οφείλουμε να τονίσουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θεωρούμε τον εθελοντισμό ως υποκατάστατο των υποχρεώσεων της πολιτείας και πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο με όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές δομές.

Στη σημερινή όμως κατάσταση εξαθλίωσης που βιώνει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι μια πρώτη απάντηση απέναντι σε όσους προσπαθούν να διχάσουν τους εργαζομένους χωρίζοντας τους σε πατρικίους και πληβείους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου