Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη του αντιπροέδρου του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρη Καλομοίρη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Θέρμου

Μετά από πρόσκληση της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο αντιπρόεδρος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης επισκέφτηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου το Λύκειο και το Γυμνάσιο Θέρμου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Β΄ ΕΛΜΕ.

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος και για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενημέρωσε τους συναδέλφους για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας αλλά και την κοινωνία γενικότερα, όπως, η εργασιακή ανασφάλεια που συνδέεται με την αξιολόγηση – χειραγώγηση, η ανύπαρκτη περίθαλψη και η αδυναμία να μπορούμε σήμερα να ζούμε με τον μισθό μας.

Τόνισε δε ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο «ανοίγει» ένας νέος μετεκλογικός κύκλος βίαιης και γενικευμένης φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Η μόνος τρόπος αντίστασης απέναντι στο σύστημα και τον μηχανισμό επιβολής αυτής της πολιτικής είναι η απάντηση μας σε καθημερινή βάση, με κάθε ευκαιρία, σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο, με τρόπο συλλογικό και οργανωμένο.

Στη συνέχεια ο Γρηγόρης Καλομοίρης ενημερώθηκε σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Θέρμου τα οποία όπως είναι γνωστό συνεχίζουν να στεγάζονται σε λυόμενα 5 χρόνια μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 2007 και παρά τις, σε ετήσια βάση, διαβεβαιώσεις  των «αρμοδίων» ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται επίσης και άλλα σχολεία του νομού όπως το Γυμνάσιο Γαβαλούς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Βόνιτσας.

Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με τους καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου, οι οποίοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση εξαθλίωσης που βιώνει ο κλάδος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου