Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Β' ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


ΑΓΡΙΝΙΟ 23-5-2013

 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας συνεδρίασε σήμερα, 23 Μαΐου 2013, και συζήτησε τις τελευταίες απογοητευτικές εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο. Διαπιστώθηκαν οι συνθήκες πολιτικού αδιεξόδου που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες μέρες όσον αφορά την αγωνιστική υποστήριξη των επαπειλούμενων δικαιωμάτων μας και αναζητήθηκαν ευθύνες. Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεκαετίες πρακτικών κομματικής χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος και παραταξιακών διενέξεων απομάκρυναν μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας από τις πολιτικές διαδικασίες και υπονόμευσαν την ενότητα και τη μαχητικότητα του κλάδου. Μετά την πρόσφατη κατάφωρη επίθεση που δεχθήκαμε από την Κυβέρνηση, η συνδικαλιστική μας ηγεσία επέδειξε διάθεση αγωνιστικής ομοψυχίας και κάλεσε τον κλάδο σε συσπείρωση και αγώνα. Γι’ αυτό και μεγάλο μέρος των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκε υπερ­ψηφίζοντας σε τοπικό επίπεδο την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργιακή κινη­το­ποίηση κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ως έσχατο μέσο πολιτικής δι­α­μαρτυρίας. Δυστυχώς, με το δεδομένο της κυβερνητικής επιστράτευσης και παρότι η απόφαση για απεργία υπερψηφίστηκε από το 92% των ΕΛΜΕ της χώρας, το ΔΣ της ΟΛΜΕ υπαναχώρησε, αποπροσανατόλισε τον κλάδο και, με απλά λόγια, έστειλε τον κό­σμο στα σπίτια του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί την ηγεσία της Ομοσπονδίας να αναλάβει τις ευθύνες της για τους χειρισμούς που οδήγησαν στο αδιέξοδο και για το γεγονός ότι κατάφερε να μεθοδεύσει η ίδια την απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών του κλάδου που υπηρετεί, ειδικά μάλιστα οι παρατάξεις που ψήφισαν υπέρ της απεργίας ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Χωρίς σαφές εναλλακτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιστρά­τευ­σης, κατάφεραν να δημιουργήσουν οι ίδιοι «τους όρους και τις προϋποθέσεις» διάλυσης της νομιμοποιητικής μας βάσης. Και το ΠΑΜΕ όμως καλείται να αναλάβει τις δικές του ευθύνες αφού, δρώντας διασπαστικά και αντίθετα με την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με τη στάση του έδωσε ουσιαστικά χείρα βοήθειας στη Κυβέρνηση.

Παράλληλα όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας αναγνωρίζει τις ευθύνες που του ανα­λο­γούν όσον αφορά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία δεν καταφέραμε να εξετάσουμε πληρέστερα και συνετότερα την κατάσταση, όπως είχε διαμορφωθεί, ώστε να συγκροτήσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης. Έχου­με μάθει, με λίγα λόγια, περισσότερο να ρητορεύουμε αντιπαραταξιακά και λιγότερο να εξαντλούμε την ουσία των πραγμάτων. Η κατάσταση αυτή συνιστά πρόσκομμα για τη δημοκρατική λειτουργία στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα και θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Συνάδελφοι, παρά τις κατηφείς διαπιστώσεις, οφείλουμε να προχωρήσουμε με σθέ­νος και επιμονή, διότι οι περιστάσεις μόνο σε δυσχερέστερες μπορεί να εξελιχθούν. Μπρο­στά μας διαμορφώνονται Συμπληγάδες, με πρώτη την ισχύουσα κατάσταση επι­στρά­τευσης. Ενόψει των νέων αγώνων, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους συναδέλφους να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου