Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας από τα ΔΣ των Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31/5/2013 παράσταση διαμαρτυρίας από τα ΔΣ των Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας προς το ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας σχετικά με την εγκύκλιο για τον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικών που έχει ως αποτέλεσμα, με βάση τα εξαγόμενα του συστήματος, να θεωρούνται πλεονάζοντες 574 εκπαιδευτικοί δηλαδή το 28% περίπου των Εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σης της Αιτωλοακαρνανίας.

Από τη Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας έδωσαν το παρών ο πρόεδρος Γιώργος Καραμητσόπουλος, ο αντιπρόεδρος Στάθης Πίτσας, ο ταμίας Κώστας Μαραγιάννης και τα μέλη του ΔΣ Χάρης Ταμπάκης και Αλέξης Φαφούτης.

Τα ΔΣ των δύο ΕΛΜΕ επέδωσαν στα μέλη του ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας τη ανακοίνωση που ακολουθεί.
  
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Α΄ &  B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
                                                  
Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μειώσει το διδακτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 87.000, που είναι τώρα, σε 67.000 ως τα τέλη του 2015.

 Η αύξηση του διδακτικού ωραρίου, που ήδη ψηφίστηκε, και οι υποχρεωτικές μεταθέσεις χιλιάδων συναδέλφων, που έχουν δρομολογηθεί, πέρα από τις αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, προετοιμάζουν το έδαφος για τις απολύσεις 10.000 επιπλέον συναδέλφων (εκτός από τους χιλιάδες αναπληρωτές που έχουν ήδη απολυθεί).

 Η  ηγεσία του Υπ. Παιδείας, για να προωθήσει αυτούς τους σχεδιασμούς, έστειλε στις 23-5-2013, με τρίμηνη καθυστέρηση, εγκύκλιο για τον υπολογισμό των κενών και των πλεονασμάτων. Η εγκύκλιος περιλαμβάνει καινοφανείς ρυθμίσεις, που διευκολύνουν την καταγραφή πολύ περισσότερων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών από όσους είναι στην πραγματικότητα, με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο.

Τα ΔΣ των Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση για την εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ισοδυναμούν με λαιμητόμο των εργατικών μας δικαιωμάτων: χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, χιλιάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, 574 είναι οι πλεονάζοντες καθηγητές στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τα εξαγόμενα του συστήματος, από όλες τις ειδικότητες και όλοι τους στο έλεος των υποχρεωτικών μετακινήσεων που θα γίνονται από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη.

Ζητάμε από το ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας:

  1. Ο υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων να γίνει με βάση τα πραγματικά στοιχεία των σχολείων (να ληφθούν υπόψη τα ωράρια των επί θητεία συναδέλφων, οι αποσπασμένοι σε φορείς, οι μετακινήσεις στην πρωτοβάθμια κλπ)
  2. Ο καθορισμός  κενών και πλεονασμάτων να γίνει με υπολογισμό των τμημάτων με 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, 20 μαθητές στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια, θέση που αποτελεί πάγιο αίτημα της Εκπαιδευτικής κοινότητας.
  3. Θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός όσων είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Για το λόγο αυτό πρέπει να δίνονται οργανικές και σε ομάδες όμορων σχολείων ιδιαίτερα στις ειδικότητες που έχουμε πρόβλημα συμπλήρωσης υποχρεωτικού ωραρίου.
  4. Στον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων να ληφθούν υπόψη οι τρείς επιπλέον ώρες των υπευθύνων εργαστηρίων πληροφορικής, φυσικής κλπ.
  5. Τέλος οι αποσπάσεις στη Διεύθυνση Εκπ/σης να γίνονται από τους πλεονάζοντες αν το επιθυμούν.

Με τα αιτήματα που διατυπώνουμε προς το ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας για τον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων δεν σημαίνει, σε καμιά περίπτωση, πως απεμπολούμε τις διεκδικήσεις μας όπως επιβεβαιώθηκαν από τις πρόσφατες μαζικές γενικές συνελεύσεις μας στην Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας που είναι:

1.    Καμία απόλυση εκπαιδευτικού – Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

2.    Άμεση απόσυρση του Π.Δ. για τους υποχρεωτικές μεταθέσεις.

3.     Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει υπό διωγμό τους εκπαιδευτικούς.

4.    Απόσυρση του ΠΔ για την Αξιολόγηση. Κατάργηση του ν.4142/13 για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας.

5.    Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13, παρ. Θ). Κατάργηση του ν.4152/13.

6.    Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεότερων. Κατάργηση του ν.4024/2011.

7.    Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου.

8.    Να μην περάσουν τα σχέδια νόμων για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα.

9.    Όχι στις  μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

 

ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 
Σημ: Η εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας, τα μέλη του οποίου συμφώνησαν με τις προτάσεις που κατέθεσαν τα ΔΣ της Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, είναι 210 πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί σε όλες τις ειδικότητες. Πολύ διαφορετική δηλαδή από τον υπολογισμό του συστήματος. Η εκτίμηση όμως του ΠΥΣΔΕ δεν είναι δεσμευτική.
Η τελική απόφαση θα παρθεί από το Υπουργείο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου