Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


ΑΓΡΙΝΙΟ  12-7-2013

 

Η εγκληματική συνέργεια κυβέρνησης και τρόικας, με τη συναίνεση και τη συνενοχή του υπουργού παιδείας, καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες καθηγητές στέλνοντάς τους στην ανεργία.

Με ένα non paper καταργούνται τρεις ολόκληροι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Χιλιάδες μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους δεν θα το βρίσκουν.

Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια…

Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική, που διαλύει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους.

Με ομόφωνη απόφαση της, η ΓΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας που έγινε στις 11/7/2013 καλεί τους Βουλευτές του Νομού μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τους ζητάμε να μην υπερψηφίσουν τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου με τα οποία καταργούνται 52 ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, πετιούνται στο δρόμο 2500 εκπαιδευτικοί και μένουν χωρίς σχολείο 20000 μαθητές.

Τους ζητάμε να μη συναινέσουν με κανένα τρόπο στην απόλυση έστω και ενός εργαζόμενου στη Εκπαίδευση αλλά και στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα.

Διαφορετικά τους δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είναι ανεπιθύμητοι στο Νομό μας.
 

Η ΓΣ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου