Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Ένα εφιαλτικό γαϊτανάκι αριθμών στήνεται καθημερινά στα γραφεία των επιτελείων της καταστροφής, το οποίο αναμεταδίδεται ζωντανά από τις οθόνες της τηλεοπτικής δικτατορίας των επικυρίαρχων μιας χώρας – πείραμα. Στα θεμέλια αυτής της κατασκευής θυσιάζουν έναν ολόκληρο λαό σε ένα από τα μεγαλύτερα προγκρόμ της ιστορίας.
Σήμερα και αύριο 15.000 άνθρωποι (εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες και δημοτικοί αστυνομικοί μπαίνουν στην επώδυνη περιπέτεια της διαθεσιμότητας. 15.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που σε αυτή την ατέλειωτη σειρά, του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των 10.000 απολυμένων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, δεν θα είναι οι τελευταίοι).
Δεν λένε δυστυχώς την αλήθεια αυτοί οι αριθμοί. Είναι μικροί μπροστά στο μέγεθος αυτού του απίστευτου προκρόμ που μας αποδεκατίζει. Για κάθε απολυμένο ή διαθέσιμο ή πρόωρα συνταξιούχο ή άνεργο ή ανασφάλιστο, τουλάχιστον δύο ακόμα άνθρωποι, άμεσα εξαρτώμενοι απ’ αυτόν, αντιμετωπίζουν μια από τις μεγαλύτερες «βουβές» ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας.
Σε μια χώρα, που κάθε μέρα ξεπουλιέται, συρρικνώνεται και «μικραίνει», και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα της, με το κλείσιμο χιλιάδων μικρών, μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων, με την ασύστολη και πρόχειρη συρρίκνωση των δομών της εκπαίδευσης (συγχωνεύσεις σχολείων, κατάργηση γνωστικών αντικειμένων), με την υπολειτουργία ή και την κατάργηση υγειονομικών μονάδων, με την διάλυση κάθε κοινωνικής μέριμνας, πρόνοιας και ασφάλισης, με την μετατροπή της αυτοδιοίκησης σε ξένη για τον λαό διοίκηση και το ξεπούλημα κάθε ζωτικής ανταποδοτικής παροχής, όπως η ύδρευση, η αποχέτευση και η αποκομιδή των σκουπιδιών στα ντόπια πρακτορεία των πολυεθνικών, ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ.
Δεν έχουν καμιά πολιτική και κυρίως κοινωνική νομιμοποίηση οι αποφάσεις και οι νόμοι που εισηγήθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο οι κυβερνήσεις, που κυβέρνησαν τον τόπο από το 2009 μέχρι και σήμερα. Συγκροτήθηκαν από κόμματα, που για δεκαετίες ολόκληρες, απολάμβαναν ισχυρές πλειοψηφίες, υλοποιώντας όλα εκείνα που σήμερα καταγγέλλουν και τα οποία συνειδητά (εξαπατώντας μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού) μας οδήγησαν στην εξαθλίωση , στηριζόμενες από «πρόθυμους» πολιτικούς αριβίστες. Ακόμα και στις τελευταίες εκλογές οι σήμερα κυβερνώντες μας έλεγαν παραμύθια εξαγοράζοντας την αφέλεια μας σε ψήφους με ένα σύστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.
Ήρθε η ώρα όλους αυτούς, που επί δεκαετίες ολόκληρες έχτιζαν την πολιτική τους καριέρα πάνω στις προσλήψεις εκείνων, που σήμερα τους χαρακτηρίζουν «μη αναγκαίους» και συνεχίζουν να απολαμβάνουν βουλευτικές αποζημιώσεις, τριπλές και τετραπλές συντάξεις, καθώς και ένα σωρό άλλα προνόμια, να τους θέσουμε στη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και να τους μετατάξουμε, ή στην πιο σκοτεινή γωνιά του χρονοντούλαπου ή μπροστά στο φυσικό τους δικαστή.
Ζητάμε:
Να μην παραχωρηθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης όπως και κάθε δημόσια περιουσία σε ιδιώτες.

Να καταγγελθεί η ψήφιση, μέσω του πολυνομοσχεδίου, της διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δηλαδή της καταστροφής της ζωής μας.

Να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο στήριξης των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα – απολύσεις με ψήφισμα.
 
 Αγρίνιο 19/7/2013
 
Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΘΕΡΜΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου