Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Απόσυρση της Υ.Α. για τον χαρακτηρισμό φοίτησης στα ΕΠΑΛ

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 η Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας μαζί με την Α’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας προέβησαν σε  συνάντηση με τον Δ/ντή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας  κ. Καζαντζή με θέμα την αλλαγή στον χαρακτηρισμό φοίτησης  των μαθητών στα ΕΠΑΛ, που προβλέπεται από την Υ.Α. 103539/Δ4 του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη (24/6/2016). Από την συζήτηση του θέματος προέκυψε σαφής αντίφαση της Υ.Α. με την ισχύουσα νομοθεσία, για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών  των ΕΠΑΛ.
   Όμως πέρα από την προχειρότητα αυτή στους τύπους, η εν λόγω Υ.Ααντιμετωπίζει λογιστικά την μαθητική διαρροή στα ΕΠΑΛ, δεν αναλύει τις αιτίες που τη δημιουργούν και δεν προχωράει στο σχεδιασμό μέτρων που θα την περιορίσουν. Μάλιστα  η εφαρμογή της συγκεκριμένης Υ.Α. είμαστε σίγουροι ότι θα οδηγήσει την επόμενη χρονιά σε κλείσιμο τμημάτων ειδικοτήτων, αφού οι μαθητές/τριες, σε μεγάλο βαθμό, δεν θα μπορούν να επιλέξουν την ειδικότητα που επιθυμούν και που μπορεί με την συγκεκριμένη Υ.Α. να κλείσει.
   Συνεπώς για όλα τα παραπάνω, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει τη συγκεκριμένη Υ.Α.  που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της ΤΕΕ και των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών.




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                    

Ο Πρόεδρος



Ο Γεν. Γραμματέας

  Σωτήρης Καρανίκας

      Βαγγέλης Τσούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου